Najava policy dokumenta: POLICY IMPLICATIONS OF PRESERVING AND PROMOTING EUROPEAN VALUES IN CROATIAN SOCIETY

Centar za demokraciju i pravo Miko Tripalo planira u sklopu projekta Europske vrijednosti u novoj državi članici: Hrvatska u prvih pet godina članstva u EU objaviti policy dokumet pod nazivom: POLICY IMPLICATIONS OF PRESERVING AND PROMOTING EUROPEAN VALUES IN CROATIAN SOCIETY.

Policy dokument će pružiti predstavnicima javnih institucija praktičan alat za razumijevanje i oblikovanje europskih vrijednosti i njihovo implementiranje u relevantna područja društvenog života u Hrvatskoj. Jednako tako, poslužit će da se identificira, operacionalizira i kritički procjeni uspjeh ili neuspjeh europskih vrijednosti u nacionalnom kontekstu novih država članica.

Policy dokument će težiti promjeni narativa u Hrvatskoj o prednostima članstva u EU; s financijskih mogućnosti koje članstvo u EU pruža prema širenju fundamentalnih vrijednosti u nacionalnom kontekstu. Uz pomoć ostalih država članica, ali i Europske unije kao zajednice, bez kompromitiranja političkih i društvenih elita, ovakva promjena razumijevanja može pomoći kreatorima javnih politika i građanima u stvaranju njihovog vlastitog razumijevanja pravednog i demokratskog društva.